Centre concertat per la Generalitat de Catalunya 972 20 36 83 [email protected]

LLENGUA ANGLESA

 

 

 

 

LLENGUA ANGLESA : ELS OBJECTIUS I EL PLANTEJAMENT ANUAL

El Departament de Llengua Anglesa inicia un nou curs escolar amb les mateixes energies renovades. Som plenament conscients que les exigències actuals – juntament amb la conjuntura socioeconòmica d’un mon cada cop més global i divers – fan més que mai necessari que el nostre alumnat adquireixi una base comunicativa pràctica, essencial en aquests temps claus. És per tot això que continuem avançant en la nostra tasca diària i incessant perquè totes les classes repercuteixin en un coneixement pràctic i eminentment comunicatiu.

Els nostres objectius per Cicles:

-Educació Infantil:
Continuem apostant per la introducció de la llengua anglesa des de ben petits, a P-3, en sessions intensives de 30 minuts, amb l’objectiu de familiaritzar l’alumnat amb els sons de la llengua anglesa i les primeres nocions bàsiques de vocabulari. A P4 i P5 1 hora setmanal, ampliem continguts i consolidem coneixements a nivell oral. El llibre de text s’introdueix a P5.

-Cicle Inicial:

1r curs: 2 hores setmanals de llengua anglesa i 2n curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa. S’introdueix progressivament la llengua escrita, la qual té una presència més notable a partir de 2n.

-Cicle Mitjà:
3r curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa. 4t curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa. Es consolida l’aprenentatge de la llengua escrita i es continua potenciant la llengua oral.

-Cicle Superior:

Continuem apostant pel Pla Lector que permetrà aprofundir en la comprensió lectora i alhora en l’expressió escrita. L’alumnat llegirà un llibre de lectura durant el curs, de forma guiada i amb activitats complementàries. A més, treballarem altres tipus de text relacionats amb altres àrees del coneixement.
5è curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa, amb el complement d’una hora de Workshop (Pla Lector).
6è curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa. A més, complementem la tasca amb una hora setmanal d’Oral English, especialment ideada per desenvolupar, en petits grups, les destreses comunicatives i lingüístiques de l’alumnat.

PROGRAMA AUXILIAR DE CONVERSA.
Enguany, i per novena edició consecutiva, el Departament de Llengua Anglesa torna a participar en el Projecte Auxiliars de Conversa. La nostra auxiliar de conversa va començar la seva tasca el mes d’octubre i la seva estada es perllongarà fins a finals de curs. Una oportunitat única que possibilitarà que el nostre alumnat visqui en primera persona la competència comunicativa en tota la seva expressió.
L’Aileen ve del Canadà i repartirà la seva activitat de consolidació i reforç de coneixements en tots els cursos de la nostra escola, des de P3 fins a 6è, durant 25 hores setmanals. Estimem la seva presència com un dels nostres principals valors, una aposta segura d’èxit. La nostra escola és pionera en aquest projecte, i les famílies i el nostre alumnat valoren molt positivament l’experiència.
Responsables: Departament de Llengua Anglesa.

EXÀMENS OFICIALS DE CAMBRIDGE. YOUNG LEARNERS ENGLISH
En la nostra línia de continuar treballant en les competències comunicatives, dins la dimensió d’un marc europeu cada cop més exigent, Fundació Escola Cristiana i la Universitat de Cambridge han unit forces per dur a les nostres escoles els exàmens oficials en la seva categoria per a Educació Primària, YLE, en tres nivells diferents. A més, aquest curs, com a novetat, introduïm un nou nivell, KET (Key for Schools) adreçat a l’alumnat de 6è de primària.
La preparació per a aquestes proves tindrà lloc durant tot el curs escolar, i l’alumnat rebrà l’orientació dels mestres especialistes de llengua anglesa sobre quin nivell s’ajusta més a les seves possibilitats. Si bé els exàmens són de caràcter opcional i voluntari, creiem fermament que es tracta d’una oportunitat immillorable per al nostre alumnat de finalitzar l’Educació Primària amb un títol oficial sota el braç. L’escola, a més, ofereix la possibilitat de preparar els exàmens en franja de migdia, com a activitat extraescolar.
L’examen, que contempla les tres destreses fonamentals (speaking, listening and writing), tindrà lloc el dia 3 de maig del 2019 a l’escola.
Responsables: Departament de Llengua Anglesa.

PROGRAMA GRUP EXPERIMENTACIÓ DEL PLURILINGÜISME – GEP
En el darrer cus del programa GEP, obrim la possibilitat que CI, CM i CS s’animin a tirar endavant alguna unitat didàctica en llengua anglesa en una matèria no lingüística. Després del bon feedback dels cursos anteriors, toca bastir una estructura sòlida per poder-nos plantejar reptes de futur que englobin tots els cicles i molts més àmbits.
A finals de curs, serà moment també d’entregar la memòria corresponent.
Responsables: Equip Directiu, Departament de Llengua Anglesa, Serveis Territorials del Gironès i Departament d’Educació.

ESCAPADA LINGÜÍSTICA A IRLANDA
Adreçada al nostre alumnat de Cicle Superior, l’escola ofereix la possibilitat que els nostres alumnes visquin una experiència lingüística en primera persona a Irlanda durant l’ultima setmana de juny: acompanyats per mestres de l’escola, gaudeixen d’una setmana intensa en què l’aprenentatge de la llengua anglesa i la convivència en famílies del país se sumen a l’entusiasme i a les ganes d’aprendre. Les classes de llengua en una acadèmia amb anys d’experiència en programes Junior es combinen amb sortides i excursions per conèixer l’entorn. Una immersió cultural i alhora madurativa que fa que el nostre alumnat prengui consciència de la importància de l’anglès en un món globalitzat.
La reunió informativa està prevista pel dilluns 12 de novembre a la Sala d’Actes.

Responsables: Departament de Llengua Anglesa i empresa organitzadora.

MÉS PROJECTES “DE PORTES ENFORA”
L’anglès com a eina comunicativa pren una dimensió especialment significativa quan el nostre alumnat és capaç de demostrar el seu coneixement i llestesa en àmbits poc convencionals i amb expressions renovades. És per aquest motiu que creiem important fer-lo partícip de projectes interactius i digitals.
*School Song Contest”: L’alumnat de 6è participarà en un projecte de Fundació Escola Cristiana basat en l’elaboració d’un videoclip en llengua anglesa sobre la base d’una cançó coneguda però amb una lletra de creació pròpia. Àrees Transversals: Música i Eines TAC.
Restem també atents a qualsevol altra proposta o projecte que ens pugui aportar un coneixement significatiu i pràctic de l’idioma fora de l’aula convencional.
Responsables: Departament de Llengua Anglesa.

C/ Joan Maragall, 56
17002 Girona
Tel. 972 20 36 83 / Fax 972412747
[email protected]

www.drmasmitja.cat

icon-car.pngFullscreen-Logo
Cor de Maria - Dr Masmitjà

s'està carregant el mapa - espereu...

Cor de Maria - Dr Masmitjà 41.976390, 2.819222

Segueix-nos a: