LLENGUA ANGLESA

 

 

 

 

LLENGUA ANGLESA  CURS 2021-22

ELS OBJECTIUS I EL PLANTEJAMENT ANUAL

El Departament de Llengua Anglesa inicia un nou curs escolar amb les mateixes energies renovades. Malauradament, encara patim els embats de la pandèmia i això fa que aquest curs, com l’anterior, sigui encara un curs d’acompanyament, en què els suports digitals i remots prenen una importància cabdal. Continuarem potenciant de manera decidida tots els mitjans que ens facilitin la comunicació amb l’alumnat, posant en valor les plataformes que ens faciliten tant l’escola com l’editorial. Som plenament conscients que les exigències actuals -juntament amb la conjuntura socioeconòmica d’un mon cada cop més global i divers- fan més que mai necessari que el nostre alumnat adquireixi una base comunicativa pràctica, essencial en aquests temps claus. És per tot això que continuem avançant en la nostra tasca diària i incessant perquè totes les classes repercuteixin en un coneixement pràctic i eminentment comunicatiu.

ELS NOSTRES OBJECTIUS PER CICLES

Educació Infantil

Continuem apostant per la introducció de la llengua anglesa des de ben petits, a P-3, en sessions intensives de 30 minuts setmanals, amb l’objectiu de familiaritzar l’alumnat amb els sons de la llengua anglesa i les primeres nocions bàsiques de vocabulari. A més, com a novetat, enguany introduïm 30 minuts de Música en llengua anglesa, com a complement a l’hora convencional.

A P4 i P5, durant 1 hora setmanal, ampliem continguts i consolidem coneixements a nivell oral. Mantenim el projecte a partir de P4, amb Archie’s World, un títol que ens permet continuar donant més veu, participació i implicació de l’alumnat adoptant diferent rols dins de l’aula.

Cicle Inicial

1r curs: 2 hores setmanals de llengua anglesa i 2n curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa. S’introdueix progressivament la llengua escrita, la qual té una presència més notable a partir de 2n, prenent com a referència el vocabulari.

Cicle Mitjà

3r curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa. De manera gradual, es va introduint la gramàtica. 4t curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa.  Es consolida l’aprenentatge de la llengua escrita i es continua potenciant la llengua oral.

A tots dos cursos, l’alumnat llegirà un llibre.

Cicle Superior

Aprofundim i impulsem l’ús de la gramàtica, sempre en un context d’aprenentatge facilitador, lligat amb el vocabulari. Continuem apostant pel Pla Lector que permetrà aprofundir en la comprensió lectora i alhora en l’expressió escrita. L’alumnat llegirà dos llibres de lectura durant el curs, de forma guiada i amb activitats complementàries. A més, les hores de Taller i Oral English ens serviran per treballar i exposar les expressions orals a l’aula.

5è curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa, i 1 hora de Workshop.

6è curs: 3 hores setmanals de llengua anglesa. A més, complementem la tasca amb una hora setmanal d’Oral English, especialment ideada per desenvolupar, en petits grups, les destreses comunicatives i lingüístiques de l’alumnat amb la presència de l’auxiliar de conversa.

EXÀMENS OFICIALS DE CAMBRIDGE. YOUNG LEARNERS ENGLISH

En la nostra línia de continuar treballant en les competències comunicatives, dins la dimensió d’un marc europeu cada cop més exigent, Fundació Escola Cristiana i la Universitat de Cambridge han unit forces per dur a les nostres escoles els exàmens oficials en la seva categoria per a Educació Primària, YLE, en tres nivells diferents. Aquest curs, continuem oferint el nivell KET (Key for Schools) adreçat a l’alumnat de 6è de primària.

La preparació per a aquestes proves tindrà lloc durant tot el curs escolar, i l’alumnat rebrà l’orientació dels mestres especialistes de llengua anglesa sobre quin nivell s’ajusta més a les seves possibilitats. Si bé els exàmens són de caràcter opcional i voluntari, creiem fermament que es tracta d’una oportunitat immillorable per al nostre alumnat de finalitzar l’Educació Primària amb un títol oficial sota el braç. L’escola, a més, ofereix la possibilitat de preparar els exàmens en franja de migdia, com a activitat extraescolar.

L’examen, que contempla les quatre destreses fonamentals (speaking, listening and reading & writing), tindrà lloc a l’escola en una data a convenir.

La realització i preparació dels exàmens queda supeditada a l’evolució de la pandèmia.

Responsables: Departament de Llengua Anglesa.

ESTADA LINGÜÍSTICA A IRLANDA PER A L’ALUMNAT DE CICLE SUPERIOR

L’escola ofereix la possibilitat que els nostres alumnes de Cicle Superior visquin una experiència lingüística en primera persona a Irlanda durant l’última setmana de juny. Acompanyats per mestres de l’escola, gaudeixen d’una setmana intensa en què l’aprenentatge de la llengua anglesa i la convivència amb famílies de la contrada se sumen a l’entusiasme i a les ganes d’aprendre. Les classes de llengua en una acadèmia amb anys d’experiència amb programes Junior es combinen amb sortides i excursions per conèixer l’entorn. Una immersió cultural i alhora madurativa que fa que el nostre alumnat prengui importància de la llengua anglesa en un món globalitzat, en un entorn idíl·lic, com és el comtat de Clare.

La reunió informativa està prevista pel mes de novembre a la Sala d’Actes.

Responsables: Departament de Llengua Anglesa i empresa organitzadora.

STORYTELLING WEEK A L’ESCOLA

Tot l’alumnat de l’escola – de P3 a 6è – gaudirà d’una sessió de contacontes a l’aula durant la setmana del 25 al 28 d’abril a càrrec de la companyia The TaleTeller. Actor for a Day és un muntatge especialment ideat per a grups bombolla a l’aula convencional: un show que permet la interacció entre l’alumnat i els actors en una sessió intensiva de mitja hora. Amb un treball previ a l’aula, la diversió està assegurada!

Responsables: Departament de Llengua Anglesa i empresa organitzadora.

 

C/ Joan Maragall, 56
17002 Girona
Tel. 972 20 36 83 / Fax 972412747
[email protected]
www.drmasmitja.cat

Avís legal
Política de privacitat

icon-car.pngFullscreen-Logo
Cor de Maria - Dr Masmitjà

s'està carregant el mapa - espereu...

Cor de Maria - Dr Masmitjà 41.976390, 2.819222

Segueix-nos a: